Nepremičnine

Ogrevanje z infrardečo tehnologijo

IR ogrevanjeOgrevanje z infrardečimi žarki ali po domače IR ogrevanje postaja vse bolj popularno. Od ostalih načinov ogrevanja, se ti grelni elementi segrejejo izredno hitro, za to pa porabijo zanemarljivo malo energije. Infrardeči grelci ali IR paneli toploto proizvajajo s pomočjo elektromagnetne radiacije.

Začetki razvoja na področju IR tehnologij segajo že v davno leto 1800, do danes pa se je ta tehnologija že dodobra razvila. Poleg ogrevanja stanovanjskih prostorov jo uporabljamo še marsikje. Občutek gretja na človeka vpliva zelo blagodejno, saj je najbolj podobno gretju sonca. Znanstveno dokazano je, da so infrardeči žarki lahko celo zdravilni za človeško telo.

Ogrevanje z IR paneli se izkaže za najbolj uporabno v kopalnicah, dobro pa se odreže tudi v drugih prostorih. Kot sem že rekel, IR tehnologija omogoča dotičnim panelom zelo hitro segretje, centralna kurjava je priročna vendar radiatorji potrebujejo zelo veliko časa, da se segrejejo sebe in prostor. IR ogrevanje z IR paneli pa poteka izredno hitro, če imam nekje stanovanje za vikend oddih, nam ta način ogrevanja prostor ogreje v parih minutah.

Omenjene panele lahko kupite pri podjetju Tersus, ki je že dolga leta specializirano za različne ogrevalne in hladilne tehnike. Njihovi IR paneli imajo vgrajenih kar 5 varnostnih senzorjev, zato je vsaka skrb pred pregretjem odveč. Materiali iz katerih so izdelani omenjeni paneli so zelo kvalitetni, to jim omogoča enakomerno razporeditev toplote po prostoru. IR panel po nakupu zelo enostavno namestimo na steno, vključimo v električno omrežje in zadeva je pripravljena za uporabo. Veliko ljudi se še vedno odloča za bolj razširjene metode ogrevanja, na spletu je napisanih ogromno člankov o prednostih ogrevanja z IR tehnologijo, svetujem vam, da si jih preberete in videli boste, koliko prednosti ta način gretja ponuja.