Vaše naslednje potovanje ali enodnevni izlet načrtujte s pomočjo spletne strani www.razdalje24.si. Je še ne poznate? Potem pa jo čim prej obiščite, saj lahko poleg razdalj med kraji najdete tudi informacije o vremenu ali pa lahko natisnete planer potovanja.

www.razdalje24.si je spletna stran, ki se osredotoča na merjenje razdalj med kraji v kilometrih in sicer po cestni in zračni razdalji. Izračunate lahko razdaljo med zelo oddaljenimi kraji ali pa se malo pohecate in preverjate razdalje med mesti v Sloveniji. Se še spominjate, kako ste včasih merili razdaljo v kilometrih s pomočjo merila na zemljevidu? No, danes je ta postopek precej bolj enostaven, sploh s pomočjo Googla in drugih spletnih orodij, ki lahko oddaljenost od nekega kraja določi skoraj 100 % natančno.

Tudi stran www.razdalje24.si svoje delovanje naslanja na napredna googlova orodja, ki nam lajšajo življenje.

Če potrebujete natančna navodila za pot (planer potovanja), si jih lahko natisnete na spletni strani www.razdalje24.si in jih vzamete s sabo na pot. Ko se vozite sami, to verjetno ne bo ravno najboljša izbira, saj boste zelo težko brali in vozili hkrati, ko pa imate na sovoznikovem sedežu sopotnika, ki vam lahko podaja (bere) navodila, je pa to lahko odlična rešitev, če nimate GPS-a. Verjeli ali ne, še vedno je veliko takih, ki nima navigacijske naprave!

Kako uporabljati spletno stran razdalje24.si?

Enostavno! V prvo polje vpišite kraj odhoda/štartno mesto, v drugo polje pa vpišite vaš cilj. Pritisnite na rumen gumbek s puščico in spodaj se vam bo izpisala razdalja v kilometrih – po cesti in zračna razdalja. Spodaj si lahko na zemljevidu pogledate tudi začrtano pot, medtem ko do planerja potovanja dostopate s klikom na sredinski gumb (»Garmin« ikona).

Razdalje24.si so zamišljene kot pomožno orodje pri načrtovanju vašega potovanja, planiranju časa, ki ga boste ob tem porabili ter kalkulacijo dodatnih stroškov, povezanih z gorivom in cestninami.