O seriji “Černobil” si lahko preberete na https://www.nadlani.si. HBO je pred kratkim končal svojo popularno serijo “Game of Thrones” (Igra prestolov), njen nadomestek pa so za televizijsko mrežo imeli že pripravljen, torej odločili so se da bodo svojim gledalcem ponudili novo dramo, ki se bo poigravala z njihovimi čustvi, ta drama se imenuje “Černobil”, tu se gre za serijo, posneto po resničnih dogodkih, to je tudi eden od glavnih razlogov, zakaj je ta tako obnorela svet kot ga je.

Černobil

Serija Černobil dobiva samo pozitivne ocene in sicer ta mini serija je v samo petih delih na IMDB-ju dosegla oceno visoko kar 9.6 od 10, to je danes že zelo redko. Tako da lahko zares rečemo, da je ta mini serija postala hit med gledalci vseh različnih starosti in tudi narodnosti. Zagotovo pa se sprašujete tudi o njeni zgodovinski osnovi, več o tem vam bomo povedali tu.

Skratka letos je trideseta obletnica dneva, ki je zavedno zaznamoval Ukrajino in preostale dele sveta, torej 26. 4. 1986 se je v bližini mesta Pripyat zgodila jedrska nesreča, ta pa je cel svet opozorila na posledice jedrske energije. Bila je prva tovrstna nesreča takšne razsežnosti in po lestvici dogodkov, ki so povezani z nuklearno energijo, ta nosi kar najvišjo oznako – oznaka 7. To oznako pa danes nosi samo še ena nesreča v naši zgodovini in sicer v Fukushimi, leta 2011.

Torej serija Černobil ta dogodek podrobno opisuje, pove nam vse detajle o tem kaj dejansko se je zgodilo, kako se je to zgodilo, koliko žrtev je bilo, kako je šel ta test varnosti po zlu, vse posledice v naravi, ki je nesreča povzročila, probleme o kar 300 trmastih prebivalcev in tudi vse zanimivost o tej nesreči. Skratka mi vam svetujemo da si serijo Černobil sami ogledate, saj vam obljubimo da vam ne bo žal in da na njen ne boste izgubili svojega dragocenega časa.