Pohištvo in oprema

Toplotne črpalke omogočajo ogrevanje na različne načine

Ste tudi vi vsak mesec začudeni in ogorčeni, ko dobite račun za ogrevanje, na katerem je vsakič višji znesek? Se sprašujete, kako temu enkrat za vselej narediti konec? Preprosto – kupite toplotno črpalko in se rešite teh skrbi. Kliknite na https://www.termoshop.si/produkti/toplotne-crpalke/, kjer boste na enem mestu našli vse potrebne informacije o toplotnih črpalkah.

Toplotne črpalke predstavljajo energetsko zelo učinkovit način ogrevanja. Za svoje delovanje porabijo kar 75 % potrebne energije iz okolja, torej tako, da uporabijo toploto sonca, ki se nabira v zraku, zemlji ali vodi (odvisno od tega, kakšno črpalko kupite), le 25 % energije pa porabijo iz električnega omrežja. Ta podatek je zelo zgovoren, saj nam pove, da s toplotno črpalko bistveno manj onesnažujemo okolje in tako prispevamo k boljšemu jutri, hkrati pa še prihranimo pri stroških ogrevanja. S toplotno črpalko lahko ogrevate sanitarne vode in vse prostore v hiši, lahko pa prostore tudi hladite. Uporabna je torej tako poleti kot pozimi.

Obstajajo različne vrste toplotnih črpalk. V osnovi ločimo tri vrste: voda/voda, zrak/voda in zemlja/voda, vsaka ima svoje prednosti in slabosti, o čemer se je najbolje pogovoriti s prodajalci na prodajnih mestih. Povejte jim svoje želje, specifiko lege vaše doma itd. in skupaj boste našli najbolj optimalno toplotno črpalko za vaš dom. Dalje so vam na voljo nizkotemperaturne in visokotemperaturne toplotne črpalke. Slednje so bolj primerne za vse, ki se ogrevate preko radiatorjev, če pa imate talno gretje, pa je smiselno razmisliti o nizkotepmeraturni toplotni črpalki. Investicija v toplotno črpalko se na prvi pogled marsikomu zdi dokaj visoka, a naj omenimo, da lahko za nakup katerekoli črpalke pridobite sredstva EKO sklada Republike Slovenije, ki pokrijejo velik del vseh stroškov. Ker gre za dolgoročno investicijo, ki vam bo služila 30 ali več let, z njo pa ne boste imeli posebnih stroškov vzdrževanja, se investiranje v toplotno črpalko res splača.