Tečaj angleščine je danes zelo popularen, saj poteka večina stvari okoli nas v angleškem jeziku, zato je še toliko bolj pomembno, da se znamo sporazumevati v angleščini. Danes brez znanja vsaj enega tujega jezika izredno težko uspemo v življenju. Pomembno je, da se znamo pravilno izražati, zato imamo dandanes ogromno možnosti, da svoje znanje okrepimo z različnimi tečaji angleškega jezika. Otroke začnemo že v zelo mladih letih spoznavati z angleščino, torej kako se pravilno izražati, pisati in brati. Angleščina ima velik pomen tudi ko potujemo v druge države, saj je v zadnjem času postala svetovni jezik. Tečaj angleščine nam torej pride prav tako v vsakdanjem življenju, kot tudi ob posebnih priložnostih zato je prav, da poznamo vsaj osnove tega jezika.

tečaj angleščine

Tečaje lahko opravljamo pri različnih učiteljih. Vsak učitelj ima svojo metodo učenja, tisto, ki se mu zdi najbolj uspešna. Tečaj angleščine izvajajo tudi v helističnem centru Karnion, kjer uporabljajo posebno metodo imenovano superlearning karnion. Njihov cilj je, da svoje učence popeljejo na nov nivo znanja v zelo kratkem času. Preden začnejo s tečajem preverijo, koliko neka oseba že pozna angleški jezik. Temu znanju dodajo nova in rezultat je na koncu več kot uspešen. Menijo, da ima pri učenju tujih jezikov velik pomen prav aktivno poslušanje, ter sporazumevanje v drugem jeziku. Prav tako poskrbijo, da je učenje zabavno, ter da so vsi pogovori nevsiljivi.

Pri njih poteka tečaj angleščine zelo intenzivno. Običajno poteka dnevno učenje po 4 ali 8 ur. Potrudijo se, da se tečaj zaključi v štirinajstih dneh s tem posledično dosežejo maksimalni efekt. Začetne tečaje rahlo prilagodijo, saj so mnenja, da se mora učenje pričeti z neko radostjo, tako kot to poteka pri majhnih otrocih. Poleg vseh metod je pri njih ključnega pomena tudi individualni pouk z učiteljem, tako se lahko ta svojemu učencu kar najbolje posveti. Učitelji med poučevanjem pripravijo učence, da se sprostijo, ter pogumno spregovorijo.

Njihova metoda učenja je primerna tudi za otroke, vendar je pogoj da imajo vsaj 9 let. Pripravijo poseben animacijski program zaradi katerega otroke lažje pripravijo do učenja. Če želite pridobiti znanje angleškega jezika ali pa ga samo nadgraditi obiščite kakšen tečaj. Tečaj angleščine ne sme biti stresen. Za učence mora biti zabaven, vendar mora biti kjub temu na koncu viden napredek.