Prosti čas

Tarot vedeževanje: spoznajte svojo podzavest na starodavni način

Zagotovo ste se že kdaj spraševali, kaj vam prinaša prihodnost. Več o tem, kaj si lahko obetate v življenju in kako doseči različne cilje, vam pove tarot vedeževanje, ki velja za eno najstarejših tehnik napovedovanja prihodnosti. Čeprav je njegov izvor neznan, pa je prvi komplet kart egiptovski ali celo evropski. Komplet kart za tarot vedeževanje pa je sestavljen na prav poseben način, ki vam odkriva zemljevid vaše zavesti. Tarot namreč predstavlja knjigo modrosti, življenja in smrti ter kot tak deluje skozi nerazumne simbolične vidike zavesti. S pomočjo ustreznega branja prikazanih kart p lahko posameznik izve veliko o še neraziskanih sferah svojega življenja, prihodnosti in načinu, kako doseči zastavljeno.

Tarot vedeževanje s polaganjem kart v keltski križ

Bernarda Felicijan, ki deluje pod vzdevkom Sibila se z vedeževanjem ukvarja že vrsto let, posebej pri srcu pa ji je prav tarot. Ta namreč predstavlja odlično psihološko-mitološko orodje, ki ga lahko uporabimo za razkrivanje darov, talentov, človeške psihe ter za seznanjanje z njimi in za razkrivanje osebne psihologije. Ljudje s pomočjo tarot vedeževanja spoznajo marsikaj o sebi, odkrijejo skrite talente, jih začnejo razvijati in posledično izboljšajo kakovost svojega življenja.

tarot vedeževanje 1

Tarot vedeževanje še zdaleč ni golo napovedovanje prihodnosti, pač pa gre za poglobljeno odkrivanje človeške podzavesti. Komplet vsebuje 14 kart, in sicer karte od asa do desetice, kralja in kraljico, princa in princeso, in male arkane v štirih barvah – vsaka arkana vsebuje, ničlo in rimske številke od I do XXI. Prav slednje so pri tarotu še toliko bolj pomembne, saj vsaka arkana razkriva principe življenja, splošne zakone in izkušnje, ki jih doživlja človek.

Tekom tarot seanse Sibila polaga karte v keltski križ, ki ga ima redko katera vedeževalka. Polaganje je zavestno izzvana vizija i nga lahko izvaja le izkušen in primerno usposobljen vedeževalec. S pomočjo razumevanja simbolov pa se vedeževalec približa duši in klientu razloži različne vizualne slike njegovih psihičnih stanj.