Podjetništvo

Streč folija je raztegljiv plastični film

Streč folija je izjemno praktična in se pogosto uporablja. Če se zanimate za nakup tovrstne folije, se odpravite na priloženo povezavo in preglejte našo ponudbo. Na tej spletni strani si lahko preberete več o streč foliji in se s pošiljanjem povpraševanja dogovorite za nakup svoje.

Streč folija je izjemno raztegljiv plastičen film, ki se navadno izdeluje iz linearnega polietilena nizke gostote in nastaja v postopku ekstrudiranja. Najpogosteje je navita na kartonskem tulcu, ki omogoča lažjo uporabo. Poimenujemo jo lahko tudi drugače, kot ovijalna, raztegljiva, povijalna, streč folija, strech ali embalažna folija. Streč folija se najpogosteje uporablja za ovijanje palet, saj na ta način služi pritrjevanju izdelkov drug na drugega ter na paleto. Na ta način ostanejo izdelki tudi med transportom na mestu in so zaščiteni pred zunanjimi vplivi. Najpogosteje se uporablja pri transportih, skladiščenju in prevozih. Navadno so streč folije na voljo v različnih dimenzijah, torej različnih širin, debelin in tudi vrst. Ravno zato so primerne za različno uporabo, torej za ovijanje in skladiščenje najrazličnejših stvari. Tovrstna folija mora zato biti močna, fleksibilna in zanesljiva, še posebej takrat, ko se uporablja za zavijanje palet.

streč folija

Streč folija je torej praktično nepogrešljiv izdelek, ko gre za zavijanje in skladiščenje palet. Ker je tovrstnega zavijanja navadno dosti, je ključno, da je folija kvalitetna. Na ta način bo slojev zavijanja manj, posledično pa bodo tudi odpad in stroški nižji. Poznamo bolj in manj raztegljive folije, saj so namenjene različni uporabi. Ko gre za streč folije pa imamo tudi nekaj zmotnih prepričanj, kot je, da večja debelina folije pomeni manj ovojev. Prav tako ne drži, da je ena vrsta folije ustrezna za vse vrste aplikacije, kot tudi, da je večji raztezek enak boljšemu filmu. Na podlagi zmotnih prepričanj pogosto pride do napačne rabe folije, zato je pomembno, da si pred uporabo preberete nekaj napotkov, ki jih boste našli na priloženi povezavi.