Zima se počasi a neustavljivo bliža. Še pred zimo nas čakajo jesenski meseci, vendar znajo tudi ti pokazati zobe in na nas pritisniti z mrazom. V tem članku bomo namenili nekaj besed ogrevanju in sicer natančneje ogrevanju z radiatorji ali pa klimatskimi napravami. Tako klima ogrevanje, kot tudi ogrevanje na električne radiatorje je hitro in učinkovito.

Oba načina sta si lahko med seboj precej podobna, če se ogrevamo z električnimi radiatorji, ki prav tako kot klime delujejo na elektriko. Ogrevanje na oba načina je precej enostavno, če ne upoštevamo montažo klimatske naprave, ki pa tudi ni posebej zakomplicirana. Vse kar je potrebno narediti ko so naprave nameščene pa je le pritisk gumba in nastavitev termostata.

Ostaja pa več vrst klim in radiatorjev. Precej priljubljen tip radiatorja je konvekcijski radiator. Ti radiatorji so eni izmed cenejših tipov radiatorjev na trgu, deluje pa tako, da segreva grelni element v radiatorji, le-ta pa nato s pomočjo ventilatorja topel zrak vpiha v prostor. Obstajajo pa še drugi tipi radiatorjev, a o samih tipih teh naprav bomo debatirali v katerem drugem članku. Vse omenjene naprave imajo vdelane termostate, ki skrbijo za to, da je temperatura v prostoru ravno takšna, kot si želimo.

konvekcijski radiatorji

Kakšne so prednosti električnega ogrevanja. No ja teh je kar nekaj, kot recimo sama začetna investicija, ki je precej nižja kot pri drugih sistemih. Nizki so tudi sami stroški električne energije, ki jo porabimo za ogrevanje. Ogrevanje na plin ali kurilno olje je lahko precej stroškovno, pri ogrevanju na elektriko pa porabite le toliko, kot pač želite imeti ogrete prostore.