Vsi smo že slišali za beljenje zob, s katerim pridemo do tistega bleščečega Hollywoodskega nasmeha. Pa je beljenje zob zdravo in kako bi se morali lotiti tega, ali bodo beljeni zobje še vedno trdi in bodo opravljali svoje naloge? Veliko je vprašanj in dilem, ki jih morate razčistiti preden se boste tega lotili. Poznamo beljenje doma in pri zobozdravniku. Doma to naredite z belilnimi lističi, ki jih kupite v specializiranih trgovinah ali pa kar preko interneta. Pa je nekaj kar kupite preko interneta varno, bi to uporabili na svojih zobeh? Saj veste kako je, zobje oziroma nasmeh je prvi vtis in če vam bo le tega uničil belilni listek, potem ni vredno.

kako pobeliti zobe

Na vašem mestu bi dvakrat premislila preden bi kaj kupila preko interneta in nekaj kar seveda lahko vpliva na vaše zdravje oziroma na zdravje zob. Lahko pa beljenje zob opravite kar pri zobozdravniku. Iskreno bi rekla da je to bolj varna izbira, čeprav pravijo da si z nenehnim beljenjem uničujemo sklenino – to pa je edino varovalo vaših zob. Če je beljenje zob tako zelo nujno ga seveda opravite, ne posegajte po njem prepogosto. Saj si vsi želimo lepe bele zobe in bleščeč nasmeh, vendar vam pri tem pomaga oziroma škoduje že sama prehrana.

Če se boste izogibali kavi ali pa si boste po njej dobro oplaknili ustno votlino, boste že malenkost preprečili obarvanje zob. Priporočljivo je namreč da si po vsakem hranjenju sperete usta in tako preprečite nabiranje plaka na zobeh in posledično obarvanja. Beljenje zob tako ne bo potrebno, saj boste poskrbeli za preventivo. Preberite si katera vsa živila so rizična in si po njih nujno sperite ustno votlino. Če boste tako pazili na svoje zobe že od samega začetka, potem beljenje zob ne bo potrebno. Če pa ste že tako daleč, pa seveda pojdite na beljenje zob in nato v prihodnje pazite na njih.