Zdravje

Hujšanje naj vas vodi v zdrav način življenja za vedno

Ste se trdno odločili, da tokrat pa res nekaj spremenite v svojem življenju, saj imate dovolj, da se v svojem telesu ne počutite dobro, zaradi bolezni ali kakšnega drugega razloga? Najprej naj vam čestitamo za pogum in odločitev, ki ste jo sprejeli. Pri hujšanju gre za dolgotrajen proces, ki ga sestavlja več manjših, a zelo pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na spremembo načina življenja. Ker boste soočeni z najrazličnejšimi izzivi, ki jih prinaša hujšanje, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj rešitev, ki vam bodo v veliko pomoč pri tem pomembnem preoblikovanju življenjskih navad, na bolje.

Mnogi si želijo uspešnega hujšanja, a le redkim tudi uspe spremeniti način življenja, ki stopi odvečne kilograme in posledično spremeni življenje na bolje. Za uspešno hujšanje je najprej potrebna trdna odločitev in volja, da vam bo uspelo. Zato vam bo precej lažje v celotnem procesu, če vas bo vaša okolica (družina, prijatelji, znanci) podpirala. V veliko pomoč vam bo tudi strokovna pomoč, da boste še bolj motivirani za napredek. Hkrati pa se boste lahko vsak trenutek obrnili na nekoga, ki vas bo vzpodbujal in vam odgovoril na vprašanja, kako naprej. Poleg že vsega naštetega pa je najpomembnejša stvar – sprememba življenjskega sloga. V svoj vsakdan morate vpeljati redno športno aktivnost, pri kateri boste uživali, kar vam bo olajšalo dnevne treninge. Poleg redne športne aktivnosti morate poskrbeti tudi za uravnoteženo prehrano, pri tem pa vam lahko svetuje in vam pripravi jedilnike uveljavljen nutricionist.

Večini ljudi, ki se odloči za hujšanje, je najtežje vzdrževati doslednost pri upoštevanju načrta, ki si ga zadajo na začetku hujšanja. Na tem mestu vam lahko povemo, da če se odločite za hujšanje s pomočjo nutricionista, potem vam bo skozi celoten proces zagotovo veliko lažje, saj vas bo motiviral, da vztrajate pri zastavljenih ciljih in vam konkretno svetoval, kako si olajšati vse skupaj. Za vas pripravi tudi okusne in zelo preproste recepte za zdrave obroke. Skupaj vam bo uspelo uvesti nove zdrave navade, ki bodo na dolgi rok privedle do izgube telesne teže, ki bo ostala trajna.

hujšanje

Izberite Nutrimentumov program »Pomoč pri hujšanju«
Ta program je prava izbira za vas, če imate prekomerno telesno maso in bi radi shujšali na zdrav način, ki vam omogoča trajne rezultate, ki so posledica sprememb vsakodnevnih navad. S pomočjo strokovne pomoči boste bolj motivirani za sledenje ciljem, ki ste si jih zadali. Zato ne odlašajte n se odločite za program »Pomoč pri hujšanju«, verjemite, da vam bo izboljšal življenje.

Kako poteka hujšanje s pomočjo strokovnjaka po omenjenem programu?
Ko se enkrat odločite za sodelovanje v programu »Pomoč pri hujšanju«, bo prvi korak pogovor z uveljavljeno nutricionistko po telefonu. Pogovorili se boste o vaših konkretnih željah, težavah, s katerimi se soočate, skupaj boste naredita analizo vaše prehrane, se pogovorili o prehranskem dnevniku in se pripravili na uvodni posvet. Na prvem uvodnem posvetu boste opravili meritve telesne sestave, nutricionistka bo ocenila vaš življenjski slog, se pogovorite o prehranskih navadah in skupaj določita želeni in hkrati tudi dosegljiv cilj. Vsemu temu sledi priprava prehranskega načrta, ki je popolnoma prilagojen vam in vašim ciljem, saj boste le tako v telo vnašali optimalen vnos vseh potrebnih hranil s pomočjo zdravih in okusnih obrokov, za katere prejmete tudi enostavne recepte za pripravo. Nutricionistka vam bo ves čas nudila vso podporo pri implementaciji in tudi s seznamom zdravih živil, ki jih boste nadomestili v kuhinjskih omarah in hladilniku. Potem, ko ste z vsem naštetim opremljeni, pa se začne pravo hujšanje po programu, ki vsebuje šest enournih srečanj, na katerih boste skupaj z nutricionistko spremljali napredek. Hkrati pa boste prejeli tudi poglobljeno znanje o zdravi in uravnoteženi prehrani, vodeno nakupovanje živil, ki jih boste potrebovali za pripravo zdravih receptov in sprotno prilagajanje prehrane glede na že dosežene rezultate. Po opravljenem programu »Pomoč pri hujšanju« se boste lahko odločili za šestmesečno kontrolno spremljanje napredka, ali pa se odločite za nadaljevalni program – »hujšanje«.

Kakšne rezultate lahko pričakujete?
Verjetno ste se že začeli spraševati, kakšne rezultate hujšanja lahko pričakujete po programu »Pomoč pri hujšanju«? Naj vam kar takoj povemo, da je od zastavljenih začetnih ciljev odvisno, koliko kilogramov boste izgubili. Seveda je to odvisno tudi od časovnega obdobja, ko boste sledili nasvetom nutricioniste. Navadno skupaj določite podcilje 5-10 % izgube telesne mase, ko to dosežeta pa nadaljujete z novimi pod cilji do glavnega zadanega cilja. Torej, koliko kilogramov boste izgubili med hujšanjem je predvsem odvisno od vas in vaše motivacije ter doslednosti pri uravnoteženi prehrani in športni aktivnosti. Pomembno je, da vztrajate pri zastavljenih ciljih tudi, če ste se pregrešili na družinskem praznovanju rojstnega dne. Pomembno je zavedanje, da ena pregreha ne vodi v prekomerno težo, ampak dolgoletne navade v obliki nezdrave hrane in premalo gibanja. Zato ne odlašajte in še danes kontaktirajte Nutrimentum ter se dogovorite za začetek hujšanja po njihovem programu. Verjemite, da vam ne bo žal, saj boste z nekaj doslednosti in vztrajanja spremenili svoje življenje na bolje.