Če se karies ali pa vnetje dlesni ne zdravijo takoj, lahko to pripelje do granuloma. To pa je v bistvu vneto tkivo zoba. Pozdravi granulom s pomočjo zobozdravnika, ki to zna. Bakterije, ki to povzročijo se lahko razširijo potem tudi po telesu in tako lahko hudo zbolite. Če imate karies si ga začnite že zdaj zdraviti. Prav tako pa se mora zdraviti tudi vsako vnetje. Preventivno je potrebno redno obiskovati zobozdravnika, ker le tako se lahko kakšno vnetje in karies zdravita takoj. Drugače, pa če imate granulom to ne pomeni, da boste nujno izgubili kakšen zob. Če se tudi to začne zdraviti dovolj zgodaj, se da rešiti brez problemov.

granulom

Granulom boste težko sami opazili. Recimo sama bolečina se redko pojavlja, zato se na to ne smete zanašati. Včasih lahko tako opazite bolečino ob ugrizu, ampak tudi ta bolečina ni tako huda. Vzrok za to sem že povedala, je pa lahko še kaj drugega. Lahko je kriva tudi malomarnost vašega zobozdravnika, da česa ne zdravi ali pa zdravi napačno. Prav tako lahko granulom nastane zaradi prehlada, poškodbe čeljusti, psihični šok in pa vzrokov je še mnogo. Zgoraj sem naštela dva najpogostejša, ki sta lahko kriva za to.

Lahko pa granulom zoba preprečite. Morate imeti dobro ustno higieno, ki preprečuje nastajanje kariesa in pa kakšnega vnetja. Se pa to zdravi, tako da vam odstranijo živec zoba in pa zapolnijo prostor pod zobom. To je učinkovito zdravljenje, ki ga uporablja tudi ambulanta Doktor1a. le naročite se pri njih in bodo ugotovili, če imate to bolezen zob tudi vi. Naj se zdravljenje začne še danes, preden bo prepozno. Ker izgube zob si ne želite, prav tako pa ne, da bakterije pridejo v vašo kri in potujejo po vašem telesu. Redno obiskujte tudi svojega zobozdravnika, da bo vse to preprečil in boste imeli vedno zdrave zobe.