Pohištvo in oprema

Dvižna miza nam lahko prihrani marsikaj

Ob besedi miza ponavadi pomislimo na pohištvo, ki je narejeno iz lesa in ki ga uporabljamo za druženje, pisanje ter podobno. Na trgu pa obstajajo tudi mize, ki imajo povsem drug namen. Uporabljajo se predvsem v industriji oziroma tam, kjer se veliko premika, dviguje ter podobno. S pomočjo takih miz lahko v hipu prestavimo oziroma dvignemo tovor, ki je kar težek in ki ga sicer ne bi mogli kar tako prestaviti. Taka oblika mize, ki nam to zagotavlja, se imenuje dvižna miza. Njene lastnosti so prav posebne, posledično pa nam taka miza lahko marsikaj prihrani.

dvižna miza

Električna dvižna miza za idealno ergonomiko ter delovno okolje

Dvižna miza je najpogosteje vezana na elektriko. Taka oblika mize je torej odlična za ergonomiko in tudi za delovno okolje. Miza, ki jo označujemo tudi kot stacionarno, je v resnici primerna prav za vse vrste del. Še posebej pa so priljubljene v skladiščih ter v industriji na sploh. Odlikuje jih tudi 100 % varjen spodnji del in tudi integrirana hidravlika. Prisoten je tudi okvir. Njegova naloga je zaščita proti ukleščenju.

Pred nakupom ogled tehničnih podatkov

Preden dvižna miza postane naša last ali pa last nekega podjetja, je vsekakor pomembno, da smo pozorni na sleherni tehnični podatek, ki označuje posamezno mizo take vrste. Vsekakor je pomembna nosilnost, prav tako pa tudi minimalna višina mize ter dviga. Vzporedno s tem je potrebno preveriti še hitrost dvigovanja, hidravlični motor, lastno težo in nenazadnje tudi celotno površino take mize. Veliki večini bodočih kupcev oziroma uporabnikov je izjemnega pomena tudi moč, ki jo ima dvižna miza, za katero se bodo odločili.