Za super živila ste gotovo tudi že vi slišali v raznih medijih ali pa vam je mogoče celo katera od prijateljic priporočila uporabo katerih izmed super živil. Super živila so namreč zakladi narave, ki imajo v sebi ogromno človeku koristnih hranilnih snovi v kar najbolj neokrnjeni obliki. Na ta živila smo v sodobni družbi malce pozabili, sedaj pa se zopet vračajo k nam, saj nam lahko v tem stresnem, hitro spreminjajočem se svetu in hitri prehrani ponudijo zdravje, to pomeni boljše počutje samega telesa, kot pa tudi duha. Dve izmed izjemno zdravih super živil pa sta gotovo ašvaganda in spirulina.

Najbolj verjetno je, da ste že slišali kdaj za spirulino. Spirulina je alga, ki ima ogromno klorofila in mineralov. Za uživanje alge se verjetno ne sliši okusno, vendar pa je uživanje alge mogoče za vse, glede na to za kakšno obliko super živila se odločimo. Sama uporabljam spirulino v prahu. Spirulino v prahu preprosto vmešam v kakšen napitek oziroma smoothie. Če se ne bi posluževala spiruline v prahu, bi se gotovo odločila za spirulino v tabletah, saj tako okus ne ostane dolgo prisoten. Tudi sama namreč nisem ravno navdušena nad okusom spiruline, sem pa nad njenimi pozitivnimi učinki.

spirulina

Druga stvar je ašvaganda. Ašvaganda je v bistvu eno izmed najbolj poznanih in najbolj zdravilnih zelišč v ayurvedi. Odkar se poslužujem ayurvede, uživam tudi ašvagando v prahu, katero prav tako vmešam v različne napitke. Če vas zanima nekoliko več o ašvagandi in spirulini v prahu, potem vam vsekakor priporočam, da obiščete splet in se pozanimate.